Paprykowe
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka słodkiej papryki
500 g pokrojonych ziemniaków
sól
Sezamowe
1 łyżka oliwy
1 łyżka sezamu
500 g pokrojonych ziemniaków
sól
Paprykę wymieszać z oliwą. Sezam zmiksować z oliwą.
Ziemniaki należy pokroić dekoracyjnie przy pomocy nożyka do frytek, wypłukać i osuszyć.
Chipsy upiec kolejno paprykowe osobno, sezamowe osobno .
Do misy frytownicy włożyć chipsy i polać wymieszaną oliwą z papryką i z sezamem. Każdą porcję pieczemy 30 minut.
Po upieczeniu posolić
Pyszne do pochrupania przed telewizorem.
mniam mniam! a gdzie moza zdobyc taki nozyk?
OdpowiedzUsuńGenialne! Wyglądają rewelacyjnie, z miską pełną takich chipsów to nic tylko siadać do seansu filmowego ;)
OdpowiedzUsuń