2 szkl ryżu
1 l wody
1 kg jabłek
cukier
cynamon
bita śmietana
Ryż ugotować w wodzie aż wciągnie cały płyn. Odstawić na pół godziny pod przykryciem.
Jabłka obrać i pokroić. Ryż wyłożyć do formy, przykryć jabłkami, posypać grubo cukrem i cynamonem wedle uznania. Zapiec ok 40 min w temp 200 st. Kroić na kwadraty podawać polane bitą śmietaną.
1 l wody
1 kg jabłek
cukier
cynamon
bita śmietana
Ryż ugotować w wodzie aż wciągnie cały płyn. Odstawić na pół godziny pod przykryciem.
Jabłka obrać i pokroić. Ryż wyłożyć do formy, przykryć jabłkami, posypać grubo cukrem i cynamonem wedle uznania. Zapiec ok 40 min w temp 200 st. Kroić na kwadraty podawać polane bitą śmietaną.
To danie kojarzy mi się z dzieciństwem.. :)
OdpowiedzUsuń