Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

7 grudnia 2011

Ryż z jabłkami i cynamonem

2 szkl ryżu
1 l wody
1 kg jabłek
cukier
cynamon
bita śmietana


Ryż ugotować w wodzie aż wciągnie cały płyn. Odstawić na pół godziny pod przykryciem.
Jabłka obrać i pokroić. Ryż wyłożyć do formy, przykryć jabłkami, posypać grubo cukrem i cynamonem wedle uznania. Zapiec ok 40 min w temp 200 st. Kroić na kwadraty podawać polane bitą śmietaną.


1 komentarz:

  1. To danie kojarzy mi się z dzieciństwem.. :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...