Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

18 grudnia 2011

Udka z jabłkami z frytownicy ActiFry




3 udka
1 łyżka oliwy
1 łyżka sosu sojowego grzybowego
1 łyżeczka bazylii
1 łyżka octu winnego
1 łyżeczka czerwonej papryczki słodkiej
200 ml wody
1 jabłko
1 cebula

Udka umyć, oczyścić, przeciąć na pół. Ostrym nożem każdy kawałek ponacinać w najgrubszym miejscu aż do kości. Wszystkie składniki oprócz wody jabłkami cebuli wymieszać w miseczce i umoczyć wszystkie kawałki udek. Do miseczki wlać wodę i wypłukać naczynie. Do frytkownicy włożyć udka i uruchomić na 15 min. Po upływie tego czasu dolać wodę i dodać pokrojone jabłko i cebulę. Ponownie uruchomić frytkownicę na 15 min.
Upieczone udka podawać z ziemniakami, polanymi sosem wytworzonym w pieczeniu i z sałatą.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...