3 udka
1 łyżka oliwy
1 łyżka sosu sojowego grzybowego
1 łyżeczka bazylii
1 łyżka octu winnego
1 łyżeczka czerwonej papryczki słodkiej
200 ml wody
1 jabłko
1 cebula
Udka umyć, oczyścić, przeciąć na pół. Ostrym nożem każdy kawałek ponacinać w najgrubszym miejscu aż do kości. Wszystkie składniki oprócz wody jabłkami cebuli wymieszać w miseczce i umoczyć wszystkie kawałki udek. Do miseczki wlać wodę i wypłukać naczynie. Do frytkownicy włożyć udka i uruchomić na 15 min. Po upływie tego czasu dolać wodę i dodać pokrojone jabłko i cebulę. Ponownie uruchomić frytkownicę na 15 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.