100 g makaromu papardele
10-15 krewetek
3 ząbki czosnku
1 mala czerwona cebula
100 g papryki czerwonej i żółtej
łyżka pokrojonego pora (zielona część)
1 pomidor mały
szczypta szafranu
pół łyżeczki imbiru
sól
pieprz
szczypta chili
olej do smażenia
Makaron ugotować na półmiękko, przelać zimną wodą i odcedzić.
Na patelnię wlać łyżkę oleju, dodać posiekany czosnek i cebulę, chwilę podsmażyć, dodać pokrojoną paprykę por i pomidora. Na koniec dodać rozmrożone krewetki i i przyprawy do smaku. Smażyć kilka minut do odparowania nadmiaru płynu. Dodać makaron, wymieszać i doprowadzić potrawę do podgrzania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.