Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

20 marca 2012

Roti jala z bitą śmietaną i truskawkami





1 jajko
1 szkl mleka
3 łyżeczki cukru
mąka ok 1 szkl
tłuszcz do smażenia
bita śmietana
truskawki
tarta czekolada



Z mąki jajka mleka i cukru przygotować ciasto naleśnikowe .
Na rozgrzaną patelnię nalewać ciasto cienkim strumieniem, najlepiej przygotować sobie wcześniej plastikowy kubeczek z dziurkami w dnie tak by ciasto spływało na patelnię cienkimi strumieniami. Smażyć na wolnym ogniu i od razu na patelni przy pomocy łopatki składać i rolować.
Podawać z bitą śmietaną i truskawkami, posypać tartą czekoladą.







ps. Roti jala podejrzałam na kanale Travel w programie o kuchni Tajlandzkiej, od razu sie w nich zakochałam i otwieram osobny tag na blogu bo to dopiero początek przygody z "roti jala"


2 komentarze:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...