SKŁADNIKI:
250g margaryny
1 szklanka cukru
3 szklanki mąki + 3 łyżki
1 szklanka Napoju Sojowego Alpro Bez Cukru (lub szklanka zwykłego mleka)
5 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru wanilinowego
3 łyżki kakao
aromat cytrynowy
PRZYGOTOWANIE:
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka i dokładnie ucieramy. Stopniowo na zmianę dodajemy mąkę, Napój Sojowy Alpro oraz proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Białka ubijamy na puszystą pianę i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy i dzielimy na dwie części. Do jednej z części dodajemy kakao a do drugiej 3 łyżki mąki. Ciasto układamy w wysmarowanej tłuszczem formie warstwami raz ciemną, raz jasną. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.