Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

28 lipca 2012

Leczo



2 średnie cukinie
3-4 pomidory
2 łyzki oleju
100 ml bulionu lub wody
świeże zioła (bazylia, oregano, natka pietruszki)
pół cebuli
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
200 g kiełbasy






Cukinie obrać i pokroić w półtalarki lub drobniej, cebule pokroić, pomidory również pokroić na plasterki (można obrać ze skórki) dodać posiekany czosnek, wszystko włożyć do garnka, podlać olejem i niewielką ilością wody, poddusić. Dodać posiekane zioła. Kiełbasę pokroić i przyrumienić na patelni. Dodać do leczo. Gotować ok 15 min. podawać z pieczywem lub młodymi ziemniakami.

1 komentarz:

  1. Oj ! Jak dawno nie robiłam lecza. Dzięki za przypomnienie. Wygląda smakowicie- aż ślinka cieknie. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...