Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

28 października 2012

Pieczone jabłka z rodzynkami i miodem

jabłka 1 szt na osobę
na każde jabłko;
1 łyżka rodzynek
szczypta cynamonu
szczypta mielonych goździków
odrobina wanilii
1 łyżeczka miodu
 łyżeczka czerwonego wina










Jabłka wydrążyć, oczyścić z gniazd nasiennych. Rodzynki wymieszać z winem, miodem i przyprawami, odstawić na pół godziny by namokły. Włożyć nadzienie do jabłek owinąć w folię aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika na ok 20 min. Ja podałam do nich po kilka mrożonych malin. Pysznie smakowały włożone do środka gorącego jabłka. 

1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...