jabłka 1 szt na osobę
na każde jabłko;
1 łyżka rodzynek
szczypta cynamonu
szczypta mielonych goździków
odrobina wanilii
1 łyżeczka miodu
łyżeczka czerwonego wina
Jabłka wydrążyć, oczyścić z gniazd nasiennych. Rodzynki wymieszać z winem, miodem i przyprawami, odstawić na pół godziny by namokły. Włożyć nadzienie do jabłek owinąć w folię aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika na ok 20 min. Ja podałam do nich po kilka mrożonych malin. Pysznie smakowały włożone do środka gorącego jabłka.
na każde jabłko;
1 łyżka rodzynek
szczypta cynamonu
szczypta mielonych goździków
odrobina wanilii
1 łyżeczka miodu
łyżeczka czerwonego wina
Jabłka wydrążyć, oczyścić z gniazd nasiennych. Rodzynki wymieszać z winem, miodem i przyprawami, odstawić na pół godziny by namokły. Włożyć nadzienie do jabłek owinąć w folię aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika na ok 20 min. Ja podałam do nich po kilka mrożonych malin. Pysznie smakowały włożone do środka gorącego jabłka.
Ale to musi być pyszne:)
OdpowiedzUsuń