Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

4 listopada 2012

Kuleczki z dyniowego puree

Kuleczki z dyniowego puree


500 g puree ziemniaczano dyniowego patrz tu
1 jajko
sól
mąka ok 1 szkl

Do puree dodać sól, jajko i mąkę i zagnieść cisto kopytkowe, w razie potrzeby podsypać więcej mąki.
Uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i ugotować w osolonym wrzątku.

Można podawać bezpośrednio polane tłuszczem z przyrumienioną cebulką lub do obiadu.

Kluseczki są łagodniejsze i delikatniejsze niż zwykłe kopytka.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam je :) Są niesamowicie delikatne!

    OdpowiedzUsuń
  2. jestem wielka fanka wszelkich klusek, chetnie bym takich sprobowala :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...