Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

16 grudnia 2012

Porcja indyka z warzywami i rozmarynem


Porcja indyka z warzywami i rozmarynem

udziec indyczy ok 600  na 3 porcje
2 marchewki
1 cebula
1 ząbek czosnku
pół papryki czerwonej
kawałek pora (biała część) ok 10 cm
pół łyżeczki rozmarynu
sól
pieprz
2 łyżki octu balsamicznego
3 łyżki śmietany 18%

Porcja indyka z warzywami i rozmarynem
Udziec oczyścić, przeciąć  na 3 równe porcje, w głębokiej patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu i przyrumienić z obu stron porcje mięsa. Dodać marchewkę, pokrojoną na kawałeczki, por i paprykę pokrojone w paseczki dodać też cebulę i czosnek oraz rozmaryn i przyprawić do smaku solą i pieprzem. podlać octem balsamicznym i ok 3/4 szkl wody. Dusić do miękkości ok 40 min. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać i zestawić z ognia.






Porcja indyka z warzywami i rozmarynem

Ja podałam danie z mieszanym ryżem  (dziki i pełnoziarnisty) i surówką z pora i jabłka ze śmietaną.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...