Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

26 grudnia 2012

Śledzie z cieciorką

Śledzie z cieciorką
6-8 płatów śledziowych
1 duża cebula
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki oleju
sól
pieprz
natka pietruszki
puszka ciecierzycy
ogórek konserwowy
papryka konserwowa
gotowana marchewka

Ogórek, marchewkę i paprykę pociąć w paseczki ułożyć na płatach śledzia, zwinąć w rolmopsy i spiąć wykałaczką. Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć na oleju dodać koncentrat i w razie potrzeby odrobinę wody, na koniec dodać osączoną ciecierzycę 3/4 puszki. Resztę pozostawić do posypania. doprawić do smaku solą i pieprze oraz dodać natkę pietruszki.
Na dnie naczynia rozłożyć cebulkę z cieciorką, ustawić rolmopsy i posypać pozostawioną czystą ciecierzycą.


Opublikowane w;


1 komentarz:

  1. wow z cieciorką jeszcze śledzi nie jadłam :) muszę nadrobić :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...