Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

16 stycznia 2013

Pasztet z ciecierzycy

Pasztet z ciecierzycy
Pasztet z ciecierzycy

1,5 szkl ciecierzycy
2 łyżki tartej bułki
1 szkl białek
pół łyżeczki czerwonego pieprzu
1 łyżeczka suszonego koperku
2 łyżki masła
sól
szczypta czosnku granulowanego
szczypta imbiru






Pasztet z ciecierzycy



















Ciecierzycę namoczyć na całą noc, odlać wodę , zalać czystą i ugotować cieciorkę do miękkości.
Odcedzić i wystudzić. Zmielić w maszynce do mięsa.
Białka ubić na pianę, dodać zmieloną cieciorkę, rozpuszczone masło bułkę tartą i przyprawy.


Wymieszać i wyłożyć do nasmarowanego naczynia, wygładzić skropić olejem i można posypać odrobiną sezamu.
Piec ok 35-40 min w temp 200 st
Podawać z surówką ..




Jako że moja rodzina jest mięsożerna podałam do tego dania pieczonego kurczaka i takie zestawienie zdało egzamin.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...