Pasztet z ciecierzycy |
Pasztet z ciecierzycy |
1,5 szkl ciecierzycy
2 łyżki tartej bułki
pół łyżeczki czerwonego pieprzu
1 łyżeczka suszonego koperku
2 łyżki masła
sól
szczypta czosnku granulowanego
szczypta imbiru
Pasztet z ciecierzycy |
Ciecierzycę namoczyć na całą noc, odlać wodę , zalać czystą i ugotować cieciorkę do miękkości.
Odcedzić i wystudzić. Zmielić w maszynce do mięsa.
Białka ubić na pianę, dodać zmieloną cieciorkę, rozpuszczone masło bułkę tartą i przyprawy.
Wymieszać i wyłożyć do nasmarowanego naczynia, wygładzić skropić olejem i można posypać odrobiną sezamu.
Piec ok 35-40 min w temp 200 st
Podawać z surówką ..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.