Roladki ze szpinakiem pieczone |
400 g szpinaku
100 g białego chudego sera
100 g żółtego sera
pół cebuli
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
papryka słodka
szczypta suszonego chili
2 łyżki oliwy
odrobina przyprawy cygańskiej lub innej do mięs
Roladki ze szpinakiem pieczone |
Roladki ze szpinakiem pieczone |
Mięso pokroić w grube plastry ok 2 cm. Rozbić młotkiem jak na schabowe.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać posiekaną cebulę i czosnek. następnie dodać szpinak, jeśli był mrożony to powinien ocieknąć na durszlaku. Szpinak przysmażyć na patelni i odparować. Przestudzić, dodać ser biały i żółty, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na mięso nakładać spore porcje szpinaku i dokładnie zawijać, spiąć wykałaczkami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. skropić oliwą i posypać przyprawami, piec ok 45 min w temp 220 st.
Podawać z ziemniakami i buraczkami.
Ale smakowite:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam roladki i szpinak,często kupuję w Lidlu świeży szpinak i robię pierożki.
OdpowiedzUsuń