Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

18 stycznia 2013

Sznycle z pieczarkami

Sznycle z pieczarkami
Sznycle z pieczarkami
500 g dobrej wieprzowiny np z łopatki
150 g pieczarek

na marynatę
2 łyżki oliwy
1 łyżka octu z czerwonego wina
szczypta soli ziołowej
szczypta pieprzu
szczypta kolendry młotkowanej
pół łyżeczki papryki słodkiej

Wieprzowinę pokroić na plastry, niezbyt duże. Rozbić nieco młotkiem i natrzeć marynatą przygotowaną  z podanych składników. Odstawić mięso na ok 1 godzinę.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu i smażyć szybko sznycle z obu stron partiami.
Na tym samym tłuszczu usmażyć pieczarki. Na szpikulec nadziać mięso i pieczarki. Ustawić na talerzu, podać z ziemniakami posypanymi koperkiem i konserwowym ogórkiem.  Udekorować listkiem pietruszki. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...