Sznycle z pieczarkami |
150 g pieczarek
na marynatę
2 łyżki oliwy
1 łyżka octu z czerwonego wina
szczypta soli ziołowej
szczypta pieprzu
szczypta kolendry młotkowanej
pół łyżeczki papryki słodkiej
Wieprzowinę pokroić na plastry, niezbyt duże. Rozbić nieco młotkiem i natrzeć marynatą przygotowaną z podanych składników. Odstawić mięso na ok 1 godzinę.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu i smażyć szybko sznycle z obu stron partiami.
Na tym samym tłuszczu usmażyć pieczarki. Na szpikulec nadziać mięso i pieczarki. Ustawić na talerzu, podać z ziemniakami posypanymi koperkiem i konserwowym ogórkiem. Udekorować listkiem pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.