Bitki z indyka

Bitki z indyka
600 g indyka (udziec)
1/3 szl mleka
papryka słodka
1 łyżeczka miodu
4 łyżki tartej bułki
szczypta majeranku
szczypta oregano
kolorowy pieprz
sól

Mięso pokroić w plastry, rozbić młotkiem, mleko wymieszać z miodem i papryką, polać i ułożyć warstwami mięso i odstawić na godzinę.
Bułkę tartą wsypać na talerzyk rękami wetrzeć majeranek i oregano, dodać pieprz i sól, wymieszać.
Ugotować ziemniaki i przygotować sałatkę, ja podałam obiad z sałatką z buraczków.

Plastry mięsa wyjmować z mleka i panierować w bułce tartej z przyprawami. Smażyć na tłuszczu z obu stron. po 3-4 min.

Ps. odnośnie tego mleka w którym namoczyłam bitki.. Bardzo fajnie smakowało mięso, miałam wrażenie ze jem cielęcinę. 

Komentarze