Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

22 lutego 2013

Ryba pod kołderką z pieczarek

filety mintaja 3 szt
120 g pieczarek
1 cebula
sok z cytryny
przyprawa do ryb
sól
pieprz
jajko
mąka
tarta bułka
żółty ser
natka pietruszki
ugotowane ziemniaki
olej do smażenia



 Filety skropić sokiem z cytryny , Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na odrobinie oleju, odparować. 2 łyżki mąki wymieszać ze szczyptą soli i łyżeczką przyprawy do ryb.
Jajko rozmącić na talerzu. Ryby panierować w mące jajku i bułce, usmażyć po przewróceniu na drugą stronę rozłożyć równomiernie przysmażone pieczarki i posypać żółtym serem. Kiedy ser zaczyna się rozpuszczać nakładać porcje na talerz, posypać natką pietruszki, podawać z ziemniakami z wody posypanymi obficie koperkiem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...