Apetyczne babeczki











na ciasto:

3 szkl mąki
1 szkl cukru pudru
4 żółtka
1 margaryna 250 g
aromat śmietankowy

Ciasto zagnieść i wylepić foremki. Upiec na złoty kolor ok 20 min w temp 200 st.
nadzienie;

śmietana 18% ok 200 ml
śmietan fix
margaryna Palma
1 szkl cukru pudru

truskawki
tabliczka czekolady




Śmietanę ubić ze śmietan Fixem, Margarynę dobrze ubić mikserem z cukrem pudrem, dodać po łyżce ubitą śmietanę. Krem przełożyć do worka cukierniczego z tylką i nadziać babeczki dekoracyjnie, W każdą babeczkę ułożyć połówkę truskawki . Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej przełożyć do dekoratora i cienką stróżką oblać ciasteczka. Schłodzić. 





Babeczki można również przygotować z samym kremem i czekoladą 



Komentarze