Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

21 maja 2013

Pierogi z soją i mięsem

Pierogi z soją i mięsem

na ciasto;
900 g maki
Pierogi z soją i mięsem
1 łyżka oleju
1 łyżeczka soli
600 ml wrzątku

nadzienie;
300 g suchej soi
2 udka
2 marchewki
cebula
pietruszka
300 g ugotowanych ziemniaków
sól
pieprz
1 jajka
2 łyżki oleju

Pierogi z soją i mięsem
Soję uprzednio namoczyć na ok 12 godzin. Ugotować i pozostawić jeszcze na godzinę w wodzie. Odcedzić. Udka wraz z włoszczyzną ugotować z dodatkiem przypraw jak do rosołu. Udka i warzywa wyjąć ( rosół przyda się do zup)  Mięso oddzielić od kości. Wszystkie składniki zmielić wraz z warzywami i ziemniakami, doprawić do smaku solą pieprzem, dodać olej i jajka, dobrze wymieszać.

Mąkę wsypać do miski, dodać sól i olej , zalać wrzątkiem, wymieszać i po lekkim przestudzeniu zagnieść ciasto.




Wałkować cienko wykrawać krążki i lepić pierogi. 
Pierogi z soją najlepiej smakują ze skwarkami


Pierogi z soją i mięsem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...