Bomba malinowa

1 blat biszkoptu
galaretka szafirowa
1 litr malin
250 g sera białego
1 szklanka mleka
0,5 szkl cukru
4 łyżki żelatyny



Ja upiekłam biszkopt z połowy porcji tradycyjnego.



Należy rozpuścić szafirową galaretkę  , do formy babkowej wlać ok 3 cm galaretki i zastudzić.
wsypać maliny do wysokości ok 5 cm i zalać resztą schłodzonej galaretki, jeśli jeszcze wejdą maliny to dodać trochę. Zastudzić. żelatynę rozpuścić w pół szkl gorącej wody. Ser mleko i cukier włożyć do kubka do cocktaili zmiksować dokladnie na krem,  dodać ciepłą żelatynę, wymieszać na średnich obrotach. Dodać do kremu dwie garście malin i wylać krem na zastudzoną galaretkę z malinami.
Przykryć całość biszkoptem który wcześniej należy przyciąć do rozmiarów formy, docisnąć.
odstawić do wystygnięcia na kilka godzin.

Przed wyjęciem formę na chwilę polałam ciepłą wodą.
Udekorować malinami.




Komentarze

  1. wow, prawdziwe dzieło sztuki!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda pieknie :) ale jak to ma być na dietę to ja poproszę o kawałeczek hihi ;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Haha ale spójż na skład.. tu nie ma az tak duzo kalorii jedynie biszkopt :)

      Usuń
  3. Odpowiedzi
    1. Moja droga , nabiał jest wskazany przy odchudzaniu :P a twoje golonki moze są lepsze co? hhihhhii :P

      Usuń
  4. <3 O jej świetne <3 Poproszę kawałek :) heheh
    Zapraszam do mnie http://i-love-cook.blogspot.com/ :P

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.