Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

31 sierpnia 2013

Bomba malinowa

1 blat biszkoptu
galaretka szafirowa
1 litr malin
250 g sera białego
1 szklanka mleka
0,5 szkl cukru
4 łyżki żelatyny



Ja upiekłam biszkopt z połowy porcji tradycyjnego.



Należy rozpuścić szafirową galaretkę  , do formy babkowej wlać ok 3 cm galaretki i zastudzić.
wsypać maliny do wysokości ok 5 cm i zalać resztą schłodzonej galaretki, jeśli jeszcze wejdą maliny to dodać trochę. Zastudzić. żelatynę rozpuścić w pół szkl gorącej wody. Ser mleko i cukier włożyć do kubka do cocktaili zmiksować dokladnie na krem,  dodać ciepłą żelatynę, wymieszać na średnich obrotach. Dodać do kremu dwie garście malin i wylać krem na zastudzoną galaretkę z malinami.
Przykryć całość biszkoptem który wcześniej należy przyciąć do rozmiarów formy, docisnąć.
odstawić do wystygnięcia na kilka godzin.

Przed wyjęciem formę na chwilę polałam ciepłą wodą.
Udekorować malinami.




7 komentarzy:

  1. wow, prawdziwe dzieło sztuki!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda pieknie :) ale jak to ma być na dietę to ja poproszę o kawałeczek hihi ;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Haha ale spójż na skład.. tu nie ma az tak duzo kalorii jedynie biszkopt :)

      Usuń
  3. Odpowiedzi
    1. Moja droga , nabiał jest wskazany przy odchudzaniu :P a twoje golonki moze są lepsze co? hhihhhii :P

      Usuń
  4. <3 O jej świetne <3 Poproszę kawałek :) heheh
    Zapraszam do mnie http://i-love-cook.blogspot.com/ :P

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...