Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

17 października 2013

Pstrąg pieczony z koperkiem

pstrągi 1 szt na osobę
oliwa
sok z cytryny
cytryna
1 łyżeczka koperku suszonego
1 łyżeczka natki pietruszki suszonej
sól
pieprz
plasterek masła do każdej ryby





Pstrągi umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i oliwą, odstawić na kilka godzin.
Pstraga naciąć w 4 miejscach, koperek i natkę wymieszać z oliwą i solą, Do każdego nacięcia włozyć troszeczke tej marynaty ziołowej i maly plasterek cytryny skórką do góry. Do środka pstrągów włożyć masełko i reszte ziółek z oliwą. Pstrągi wstawić do piekarnika na pół godziny w temp ok 180 st.

Pstrągi podałam z frytkami i surówką.





3 komentarze:

  1. dawano ryby nie jadłam :) fajny pomysł na frytki !

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądaja mega apetycznie :) uwielbiam rybeczki :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja tez uwielbiam, moja rodzinka mniej ale trudo.. :P

      Usuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...