Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

27 listopada 2013

Barszcz Ukraiński


kawałek kurczaka
kość wołowa
300 g buraczków
2 marchewki
1 pietruszka
1 cebula
300 g bobu
3-4 ziemniaki
kawałek pora ok 10 cm
ziele angielskie
listek laurowy
4 łyżki octu jabłkowego
1 łyżka cukru
sól
pieprz


Kość wołową i kurczaka umyć, Wodę (ok 2 litry) zagotować, włożyć kurczaka i kość, odszumować, pogotować ok pół godziny. Buraczki pokroić w drobne plasterki, marchewkę i pietruszkę w talarki dodać do wywaru, wrzucić ziele angielskie i listek laurowy i drobno pokrojoną cebulę , dodać łyżkę octu. Gotować aż buraki będą miękkie ok 1 godzinę. Następnie dodać ziemniaki, bób i pora. Mięso i kości wyjąć, oddzielić od kości i dodać do barszczu. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem. 


Opublikowany w


1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...