Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

18 listopada 2013

Kapusta z suszonymi jabłkami i białą kiełbasą


pół główki kapusty białej ok 1,5 kg
3 garście jabłek suszonych
5-6 kiełbasek białych
1 cebula
1 marchewka
1 łyżeczka kminku
sól
kolendra młotkowana z pieprzem
1 szkl wywaru z kości wołowo drobiowych
3 łyżki oleju


Kapustę poszatkować, cebulę drobno posiekać, marchewkę pokroić w plasterki lub słupki.
W garnku na dno podlać olej, wrzucić pokrojone warzywa, chwilę podsmażyć, podlać bulionem, dodać kiełbaski przekrojone na pół , przyprawy i suszone jabłka, dusić pod przykryciem do miękkości, pod koniec odparować nadmiar płynu. Podawać do chleba lub z ziemniakami.

Kwaskowy posmak jabłek nadaje fantastycznego smaczku kapuście i nie potrzeba już pomidorów.

1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...