Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

30 listopada 2013

Pielmienie


ciasto
450 g mąki
1 łyżka oleju
1 łyżeczka soli
300 ml wrzątku

nadzienie
500 g mięsa mielonego (wieprzowina-wołowina)
1 cebula
sól
pieprz


Do mięsa dodać drobniutko posiekaną cebulę , doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Mąkę wymieszać z olejem i solą, dodać wrzątek, łyżką wymieszać, przestudzić i zagnieść ciasto
Wałkować cienko wykrawać szklanką krążki, kłaść małe porcje nadzienia, sklejać , wyciągać rożki i zlepiać na kółeczko.
Gotować we wrzątku ok 7-10 min
Podawać z masłem przysmażonym z cebulką.










2 komentarze:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...