Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

22 listopada 2013

Zupa fasolówka


200 g wieprzowiny łopatka
150 g kiełbasy podwawelskiej
1 szkl drobnej fasoli
3-4 ziemniaki
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki koncentratu
1 łyżka mąki
sól
pieprz
majeranek
szczypta bazylii
natka pietruszki i koper

Fasolę namoczyć na całą noc. Mięso pokroić w kostkę i przyrumienić porządnie. przełożyć razem z tłuszczem do garnka z odcedzoną fasolą, na tej samej patelni przysmaczyć posiekaną cebulę i czosnek. Dodać do garnka, zalać wodą ok 2 l . Gotować ok 20 min. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić dodać do zupy, dodać przyprawy gotować do miękkości warzyw. Mąkę wymieszać z koncentratem pomidorowym i odrobiną wody, dodać do zupy i jeszcze chwilę pogotować.
Posypać natką pietruszki i koperkiem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...