500 g wieprzowiny (łopatka)
400 g mrożonych grzybów leśnych
1 duża cebula
500 ml wywaru wołowo drobiowego lub bulion
sól
pieprz
majeranek
bazylia
szczypta suszonej chili
szczypta suszonych pomidorów
tłuszcz do smażenia
Mięso oczyścić, pokroić na sredniej wielkości kawałki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać pokrojoą cebulę, rozmrożone grzybki (uprzednio ugotowane, jeśli były gotowane przed mrożeniem to nie trzeba) Podlać bulionem, dodać przyprawy oprócz soli i dusić pod przykryciem ok 40 min. Powinno zostać troche nieodparowanego sosu, gdyby bylo go za mało, wcześniej uzupełnić wodą. Podawać z ziemniakami i kiszonym ogórkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.