Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

4 grudnia 2013

Omlet z bakłażanem i pieczarkami

2 jajka
pół bakłażana
3-4 pieczarki
pół cebuli
szczypta oregano
natka selera mrożona
sól
pieprz
olej do smażenia
majeranek świeży do posypania
lub natka pietruszki

Bakłażana pokroić w plastry i posolić, po ok pół godziny wypłukać i osączyć, pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię, pokroić również cebulę i pieczarki, podlać łyżką oleju i smażyć aż do odparowania. dodać oregano i natkę selera, doprawić pieprzem. przysmażone bakłażany i pieczarki równomiernie rozprowadzić na patelni i zalać roznąconymi jajkami. Przykryć pokrywką i zmniejszyć ogień.
Omlet jest gotowy kiedy jajka calkwicie się zetną.
Ja posypałam mój omlet żółtym serem, a raczej pomarańczowym, to jakas odmiana goudy.


opublikowany w

1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...