2 jajka
pół bakłażana
3-4 pieczarki
pół cebuli
szczypta oregano
natka selera mrożona
sól
pieprz
olej do smażenia
majeranek świeży do posypania
lub natka pietruszki
Bakłażana pokroić w plastry i posolić, po ok pół godziny wypłukać i osączyć, pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię, pokroić również cebulę i pieczarki, podlać łyżką oleju i smażyć aż do odparowania. dodać oregano i natkę selera, doprawić pieprzem. przysmażone bakłażany i pieczarki równomiernie rozprowadzić na patelni i zalać roznąconymi jajkami. Przykryć pokrywką i zmniejszyć ogień.
Omlet jest gotowy kiedy jajka calkwicie się zetną.
Ja posypałam mój omlet żółtym serem, a raczej pomarańczowym, to jakas odmiana goudy.
opublikowany w
pół bakłażana
3-4 pieczarki
pół cebuli
szczypta oregano
natka selera mrożona
sól
pieprz
olej do smażenia
majeranek świeży do posypania
lub natka pietruszki
Bakłażana pokroić w plastry i posolić, po ok pół godziny wypłukać i osączyć, pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię, pokroić również cebulę i pieczarki, podlać łyżką oleju i smażyć aż do odparowania. dodać oregano i natkę selera, doprawić pieprzem. przysmażone bakłażany i pieczarki równomiernie rozprowadzić na patelni i zalać roznąconymi jajkami. Przykryć pokrywką i zmniejszyć ogień.
Omlet jest gotowy kiedy jajka calkwicie się zetną.
Ja posypałam mój omlet żółtym serem, a raczej pomarańczowym, to jakas odmiana goudy.
opublikowany w
Bardzo smakowicie wygląda.
OdpowiedzUsuń