Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

10 stycznia 2014

Dorsz pieczony z brukselką


220 g dorsza
200 g brukselki
oliwa
sok z cytryny
sól
tymianek
pieprz

Brukselkę oczyścić, i obgotować, ok 10 min, odcedzić.
Dorsza dobrze skropić sokiem z cytryny i oliwą, posypać tymiankiem, odstawić na ok godzinę.
Do naczynia z dorszem włożyć brukselkę również skropić oliwą, posolić, delikatnie opruszyć pieprzem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st na 30 min.


3 komentarze:

  1. Wygląda ekstra! W dodatku z moją ulubioną brukselką, którą mogę zajadać na okrągło :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na taką rybkę to Ja zawsze chętna :-)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...