Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

5 stycznia 2014

Kulebiak mięsny w cieście francuskim

1 op ciast francuskiego
300 g mięsa mielonego
2 łyżki groszku z puszki
2 łyżki kukurydzy z puszki
2 łyżki natki pietruszki
1 mała cebula
3 łyżki bułki tartej
1 jajko
sól
pieprz
pół łyżeczki tymianku

jajko do posmarowania
orzechy utłuczone do posypania

Groszek i kukurydzę rozgnieść widelcem dodać mięso i przyprawy oraz drobno posiekaną cebulę, bułkę tartą, natkę i jajko, wszystko dobrze wymieszać.
Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia, w poprzek rozłożyć mięso , nadać mu owalny kształt. Ciasto naciąć po obu stronach w paseczki i zakładać przeplatając aż całe mięso zostanie przykryte.  Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem i posypać orzechami.
Piec w temp 200 st przez 40 min.
Podawać pieczonymi ziemniaczkami i surówką z cykorii i ananasa. 





5 komentarzy:

  1. Ależ apetycznie wygląda ten kulebiak! Na sam widok, aż zgłodniałam, super przepis! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaki piekny,istne dzieło sztuki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzieki.. i pyszny był .. a pomysl tak mi jakos wpadl :P

      Usuń
  3. Odpowiedzi
    1. Dziekuje :) Tylko zdjecia nie takie jak trzeba bo nagle aparat posłuszeństwa odmówil .. telefonem robiłam .. a po zjedzeniu nagle ozdrowial , tylko nie bylo juz co focić :P złośliwość rzeczy martwych.

      Usuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...