250 g dorsza
200 g brukselki
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
1 łyżka startego imbiru (korzeń)
ćwierć łyżeczki imbiru w proszku
szczypta bazyli
szczypta suszonej natki pietruszki
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka sosu sojowego grzybowego lub magii
sól
pieprz
Warzywa (oprócz brukselki) pokroić w plasterki lub słupki, cebulę w piórko, zalać 1 litrem wody. Gotwać ok 15 min, dodać przekrojoną na pół brukselę i imbir, doprawić łyżką oliwy, dodać bazylię, imbir w proszku i gotować ok 10 mn, następnie włożyć kawałki ryby i gotować kolejne 10 min. Rybę wyjąć, oddzielić od ości i połamać na kawałki, po czym ponownie włożyć do zupy. Doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.
Opublikowany w
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń