600 g karkówki
50 ml czerwonego wina
2 łyżki oliwy
sok z 1/4 pomarańczy
sól
pieprz
chili w płatkach (szczypta)
1 łyżka konfitury z jarzębiny
500 g ziemniaków
Karkówkę umyć, pokroić na plastry, w naczyniu oblać winem, oliwą i sokiem z pomarańczy.
Posypać solą, pieprzem, i chili , na wierchu rozsmarować konfiturę z jarzębiny.
Ziemniaki obrać, pokroić w plastry i pogotować przez 5 min. Wyjąć z wody.
Karkówkę ułożyć na grillu, w resztkach marynaty umoczyć plastry ziemniaków i również ułożyć na grillu. Upiec z obu stron.
Do obiadu podać surówkę z kapusty kiszonej.
Opublikowany w
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.