Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

23 lutego 2014

Soczysta rumiana karkówka


3-4 porcje karkówki
1 łyżeczka soli
pieprz do smaku
2 łyżeczki suszonych tłuczonych ogórków kiszonych
szczypta chili w płatkach
1 łyżka oliwy
1 łyżka octu balsamicznego
3 łyżki wina czerwonego wytrawnego
1 łyżeczka cukru brązowego



Składniki marynaty wymieszać w naczyniu, wszystkie plastry mięsa namoczyć z obu stron i pozostawić na ok 2 godziny w marynacie.
Rozgrzać patelnię i ułozyć mięso, przyrumienić z obu stron, podlać marynatą ( można jeszcze dodać odrobinę wina) dusić pod przykryciem ok 30 min, obrócić po 15 min i podlać niewielką ilością wody.

Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i Surówką z kiszonej kapusty.




2 komentarze:

  1. Smakowity kawałek mięsa.

    OdpowiedzUsuń
  2. Normalnie nie jem o tej porze, ale popatrzyłam sobie na tę karkówkę i tak mi się mięsa zachciało. Pysznie wygląda.

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...