Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

4 marca 2014

Kurczak w pieczarkach


udka i skrzydełka z kurczaka
200 g pieczarek
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 marchewka
garść posiekanego pora
pół szkl wina białego wytrawnego 
sól
szczypta kurkumy
szczypta kolendry
szczypta lubczyku
szczypta pieprzu
szczypta imbiru
tłuszcz do smażenia

W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić poporcjowanego i umytego kurczaka. 
Przysmażyć ze wszystkich stron, podlać winem, dodać posiekane warzywa, pieczarki i przyprawy, dusić pod przykryciem, podlać jeszcze trochę wodą lub rosołem. 
Kiedy mięso będzie miękkie zestawić z ognia i jeszcze przytrzymać ok 10 min pod przykryciem. 

Podawać z ziemniakami i sałatką. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...