200 g pieczarek
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 marchewka
garść posiekanego pora
pół szkl wina białego wytrawnego
sól
szczypta kurkumy
szczypta kolendry
szczypta lubczyku
szczypta pieprzu
szczypta imbiru
tłuszcz do smażenia
W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić poporcjowanego i umytego kurczaka.
Przysmażyć ze wszystkich stron, podlać winem, dodać posiekane warzywa, pieczarki i przyprawy, dusić pod przykryciem, podlać jeszcze trochę wodą lub rosołem.
Kiedy mięso będzie miękkie zestawić z ognia i jeszcze przytrzymać ok 10 min pod przykryciem.
Podawać z ziemniakami i sałatką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.