Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

8 marca 2014

Poduszkowiec z kremem



1 op ciasta francuskiego

na krem
1 kostka masła
1 szkl cukru pudru
3 serki homogenizowane
1,5 szkl mleka w proszku
1 łyżka soku z cytryny
otarta skórka z cytryny
aromat cytrynowy

dodatkowo truskawki

Ciasto francuskie rozwinąć, lekko rozwałkować jeszcze, przeciąć na pół , nakłuć widelcem i upiec dwa placki.

krem; Masło utrzeć z cukrem pudrem, partiami dodać serki i mleko w proszku, doprawić aromatem, sokiem z cytryny i otartą skórką z cytryny.
4 łyżki masy przełożyć do rękawa cukierniczego, resztę masy rozsmarować na jednym upieczonym cieście. ostrym nożem zaznaczyć cięcia na 6 ciastek. Na każdym kwadracie przy pomocy rękawa cukierniczego zakończonego tylką z gwizdką ułożyć rozetki i na każdej położyć truskawkę.
Ciasto schłodzić przed podaniem.



3 komentarze:

  1. o rany......
    aż ślinotoku dostałam!!!! :)))))))))))

    OdpowiedzUsuń
  2. Chętnie bym z kawałkiem odleciał.

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...