1 op ciasta francuskiego
na krem
1 kostka masła
1 szkl cukru pudru
3 serki homogenizowane
1,5 szkl mleka w proszku
1 łyżka soku z cytryny
otarta skórka z cytryny
aromat cytrynowy
dodatkowo truskawki
Ciasto francuskie rozwinąć, lekko rozwałkować jeszcze, przeciąć na pół , nakłuć widelcem i upiec dwa placki.
krem; Masło utrzeć z cukrem pudrem, partiami dodać serki i mleko w proszku, doprawić aromatem, sokiem z cytryny i otartą skórką z cytryny.
4 łyżki masy przełożyć do rękawa cukierniczego, resztę masy rozsmarować na jednym upieczonym cieście. ostrym nożem zaznaczyć cięcia na 6 ciastek. Na każdym kwadracie przy pomocy rękawa cukierniczego zakończonego tylką z gwizdką ułożyć rozetki i na każdej położyć truskawkę.
Ciasto schłodzić przed podaniem.
o rany......
OdpowiedzUsuńaż ślinotoku dostałam!!!! :)))))))))))
Wspaniałe, świąteczne ciasto!
OdpowiedzUsuńChętnie bym z kawałkiem odleciał.
OdpowiedzUsuń