Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

2 kwietnia 2014

Pełnoziarniste spaghetti z kurczakiem i burakiem naciowym (boćwiną)


1 op pełnoziarnistego spaghetti Lubella
2 udka
1 pomidor
130 g świeżych liści buraka naciowego
1 papryczka chili
1 cebula
1 marchewka
3 ząbki czosnku
tłuszcz do smażenia
pół łyżeczki majeranku
pół łyżeczki oregano
sól
pieprz


Udka umyć, mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę, cebulę pokroić w kostkę, marchewkę na plasterki,czosnek posiekać. W wooku rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso i warzywa i podsmażyć.
Dodać przyprawy, pokrojonego pomidora, drobno posiekaną papryczkę chili i dusić pod przykryciem. Buraki naciowe przepłukać i posiekać niezbyt drobno. Dodać do sosu, jeszcze dusić ok 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Makaron Lubella ugotować al'dente , odcedzić i wymieszać z sosem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...