ciasto podstawowe
0,5 kg mąki
pół łyżeczki soli
łyżka cukru
25 gr oleju
szklanka letniej wody
10 gr drożdży
wykonanie;
Drożdże rozpuścić w wodzie z cukrem i solą, dodać do mąki , zagnieść ciasto pod koniec dodać olej i wyrobić aż przestanie kleić się do rąk. odstawić na ok pół godziny.
nadzienie;
sos pomidorowy
ogórek
pomidor
kiełbasa
żółty ser
oliwki
pieczarki
przyprawa do pizzy
Ciasto podzielić na 15 kawałków, uformować kulki , a następnie każdą kulkę rozwałkować na placek wielkości ok 12 cm. Każdy posmarować sosem pomidorowym i ułożyć nadzienie. Posypać żółtym serem i przyprawą do pizzy. Piec w temp 220 st ok 15 min
0,5 kg mąki
pół łyżeczki soli
łyżka cukru
25 gr oleju
szklanka letniej wody
10 gr drożdży
wykonanie;
Drożdże rozpuścić w wodzie z cukrem i solą, dodać do mąki , zagnieść ciasto pod koniec dodać olej i wyrobić aż przestanie kleić się do rąk. odstawić na ok pół godziny.
nadzienie;
sos pomidorowy
ogórek
pomidor
kiełbasa
żółty ser
oliwki
pieczarki
przyprawa do pizzy
Ciasto podzielić na 15 kawałków, uformować kulki , a następnie każdą kulkę rozwałkować na placek wielkości ok 12 cm. Każdy posmarować sosem pomidorowym i ułożyć nadzienie. Posypać żółtym serem i przyprawą do pizzy. Piec w temp 220 st ok 15 min
uwielbiam pizzerinki!
OdpowiedzUsuńz chęcią porywam jedną :D
Bardzo dobre :)
OdpowiedzUsuń