ciasto
2 szkl mąki
pół szkl cukru
2 jajka
150 g margaryny
szczypta proszku do pieczenia
szczypta soli
ser
1 kg sera (gotowy mielony)
2 budynie waniliowe
1 szkl cukru
otarta skórka z połowy cytryny
sok z połowy cytryny
1 margaryna
6 jajek
puszka brzoskwiń
Ciasto zagnieść z podanych składników. Dno formy posmarować lub wyłożyć papierem. 3/4 ciasta rozłożyć w blaszce, nakłuć widelcem i podpiec ok 10 min w temp 180 st.
Margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodać ser i żółtka, budyń, skórkę otartą z cytryny i sok.
Na koniec ubitą pianę z białek.
Na podpieczonym spodzie ułożyć przekrojone na mniejsze cząstki brzoskwinie z puszki, zalać je masą serową. Pozostałe ciasto cieniutko rozwałkować , pokroić radełkiem na paski i ułożyć na serniku.
Piec przez godzinę w temp 180 st
Sernik wyjąć z formy kiedy wystygnie.
2 szkl mąki
pół szkl cukru
2 jajka
150 g margaryny
szczypta proszku do pieczenia
szczypta soli
ser
1 kg sera (gotowy mielony)
2 budynie waniliowe
1 szkl cukru
otarta skórka z połowy cytryny
sok z połowy cytryny
1 margaryna
6 jajek
puszka brzoskwiń
Ciasto zagnieść z podanych składników. Dno formy posmarować lub wyłożyć papierem. 3/4 ciasta rozłożyć w blaszce, nakłuć widelcem i podpiec ok 10 min w temp 180 st.
Margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodać ser i żółtka, budyń, skórkę otartą z cytryny i sok.
Na koniec ubitą pianę z białek.
Na podpieczonym spodzie ułożyć przekrojone na mniejsze cząstki brzoskwinie z puszki, zalać je masą serową. Pozostałe ciasto cieniutko rozwałkować , pokroić radełkiem na paski i ułożyć na serniku.
Piec przez godzinę w temp 180 st
Sernik wyjąć z formy kiedy wystygnie.
Mmm, kuszący :)
OdpowiedzUsuń