Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 maja 2014

Schaboszczak z pieczarkami


3 plastry schabu
150 g pieczarek
pół cebuli
sól
pieprz kolorowy
oregano
do panierowania ;
mąka
jajko
bułka tarta
młode ziemniaki
sałata

Pieczarki umyć, pokroić na plasterki i usmażyć na maśle razem z cebulką. Doprawić solą i pieprzem oraz szczyptą oregano.
Schab robić młotkiem na cienki duzy kotlet, posypać solą i pieprzem kolorowym z młynka, panierować w mące, jajku i bułce tartej , smażyć najlepiej na smalcu na złoty kolor.
Podawać obłozone pieczarkami z ziemniakami młodymi z wody z koperkiem i sałatą.

2 komentarze:

  1. Ja jeszcze daje na to ser żółty mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ser nie.. to za duża bomba kaloryczna..

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...