Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

22 maja 2014

Surówka z botwinki z prażną dynią i orzechami


1 pęczek botwinki
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki miodu
2 łyżki ziaren dyni
1 łyżka utłuczonych orzechów
garść rodzynek
3 łyżki dobrej oliwy

Botwinkę umyć, osączyć. Odciąć korzonki , resztę razem z łodyżkami pokroić, doprawić sokiem z cytryny , miodem dodać rodzynki, dynię i orzechy uprażyć na suchej patelni.
Dodać wystudzoną dynię i orzechy, doprawić oliwą i odstawić na ok pół godziny przed podaniem do obiadu.



1 komentarz:

  1. Wygląda mega apteycznie i jest prosta w przygotowaniu. Będzie moim daniem kolacyjnym :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...