Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

7 czerwca 2014

Filet z kurczaka faszerowany mięsem z grzybami i suszonymi śliwkami


4 filety z piersi kurczaka
250 g mięsa mielonego
garść suszonych śliwek
kilka suszonych grzybków
szczypta suszonej chili w płatkach
pieprz ziołowy staropolski
1 łyżeczka soli
pieprz czarny
ok 4-5 łyżek wody

Filety umyć osuszyć , następnie przy pomocy ostrego noża wykonać otwór , ostrożnie by nie przeciąć za daleko. Mięso mielone wymieszać z przyprawami, śliwki nieco posiekać, grzybki rozkruszyć. Do nadzienia dodać wodę gdyby bylo zbyt suche.
Przy pomocy łyżeczki napchać do pełna wszystkie filety. Posypać pieprzem staropolskim skropić oliwą.
Zawinąć w folię aluminiową . Piec w temp 200 st ok 25 min, następnie odwinąć folię i podpiec roladki bez okrycia. Wystudzić i podawać na przystawkę lub na gorąco do obiadu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...