Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

22 czerwca 2014

Pieczarki z pesto i mozzarellą w cieście francuskim


1 op ciasta francuskiego
15 małych pieczarek
pesto (ja użyłam pesto z rzeżuchy)
1 kulka mozzarelli
białko
mak

Ciasto pokroić na 15 kwadratów o oku ok 9 cm.
Na każdym kwadracie ułożyć małą łyżeczkę pesto, na nim pieczarkę a następnie plasterek mozzarelli.
Wszystkie rogi ciasta zebrać i skleić na górze.
Przed pieczeniem posmarować rozmąconym białkiem i posypać makiem

Piec w temp 200 st z termoobiegiem ok 20 min.
Podawać jako przystawka czy przekąska na ciepło lub na zimno.






Opublikowany w

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...