Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

22 czerwca 2014

Sos żurawinowy do mięs


słoiczek konfitury z żurawiny
pół cebuli
garść suszonej żurawiny
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
cukier
1 łyżeczka sosu sojowego
woda
1 łyżka mąki


Cebulę podsmażyć na tłuszczu, dodać konfiturę podlać wodą, zagotować, dodać jeszcze wody , w sumie ok 1 szkl do reszty wody dodać mąkę i rozmieszać. Sos doprawić do smaku solą cukrem pieprzem i sosem sojowym, zmiksować blenderem i ponownie nastawić na ogień, dodać pozostałą wodę z mąką. W razie potrzeby jeszcze rozrzedzić. Podawać do pieczonych mięs (drobiu)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...