2 jabłka
pół papryki
1 cebula
100g pieczarek
400 g ziemniaków
2 liście pora
sól
pieprz
pieprz ziołowy staropolski
szczypta czosnku niedźwiedziego
2 ząbki czosnku
świeże zioła (oregano, bazylia, tymianek)
natka pietruszki
kilka fasolek chińskich
Mięso umyć, osuszyć . obsmażyć ze wszystkich stron. podlać 1 szkl wody, dodać posiekane liście pora, pokrojonę w paski paprykę, pieczarki i przyprawy oprócz ziemniaków.. (z jabłek jedynie wydrążyć gniazda nasienne i przekroićna pół) Całość dusić aż mięso będzie miękkie. Pod koniec dodać ziemniaki i dusić jeszcze ok 15 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.