ciasto
1,5 szkl mąki
2 jajka
pół szkl cukru
pół kostki margaryny
szczypta proszku do pieczenia
cukier waniliowy
nadzienie
serek typu włoskiego Capri 200 g
pół szkl mleka
pół szkl cukru
2 łyżeczki żelatyny
maliny
listki mięty
Z podanych składników zagnieść ciasto. Formę posmarować tłuszczem i wylepić ciastem, nakłuć widelcem, upiec w temp 180 st ok 13-14 min. Ciasto wyjąć z formy i wystudzić.
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl gorącej wody
Serek włożyć do miski, dodać mleko, cukier i cukier waniliowy . Dobrze zmiksować przy pomocy blendera.
Dodać żelatynę i wyłożyć na ciasto.Udekorować malinami i listkami mięty.
Opublikowany w
Jak z malinami to musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńmmmm..... wygląda pysznie! :)
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie. Będę dzis robić tartę, ale z borówkami amerykańskimi :)
OdpowiedzUsuńSłodka rozpusta, poproszę kawałeczek! :))
OdpowiedzUsuńWygląda cudnie!! Uwielbiam maliny
OdpowiedzUsuńWygląda bajecznie :)
OdpowiedzUsuńTarta, maliny i serek Capri - chyba możliwie najlepsze połączenie :) Użyłam serka Capri od Sierpca i spisał się rewelacyjnie jest nie zastąpiony w smaku!
OdpowiedzUsuńAriya