Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 sierpnia 2014

Złota zupa kukurydziana


1 kolba kukurydzy
1 -2 skrzydełka z kurczaka
pół cebuli
1 marchewka
sól
pieprz
pieprz ziołowy
imbir
4 łyżki śmietany
1 łyżeczka mąki kukurydzianej
szczypta kurkumy

Skrzydełka umyć, zalać wodą dodać marchewkę i cebulę, Wstawić na ogień i gotować. W tym czasie oderwać wszystkie ziarna kukurydzy z kolby, dodać do zupy i gotować ż do miękkości. Skrzydełka wyjąć, oddzielić od kości i włożyć do zupy. Zupę zmiksować przy pomocy blendera dodać przyprawy do smaku i szczyptę kurkumy na wzmocnienie koloru.
Śmietanę wymieszać z mąką kukurydzianą i podprawić nią zupę.

Zupę podawać z grzankami


Opublikowany w




1 komentarz:

  1. Bardzo ciekawy wpis. :)))

    Pozdrawiam

    nutkaciszy.blogspot.com
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...