1 kolba kukurydzy
1 -2 skrzydełka z kurczaka
pół cebuli
1 marchewka
sól
pieprz
pieprz ziołowy
imbir
4 łyżki śmietany
1 łyżeczka mąki kukurydzianej
szczypta kurkumy
Skrzydełka umyć, zalać wodą dodać marchewkę i cebulę, Wstawić na ogień i gotować. W tym czasie oderwać wszystkie ziarna kukurydzy z kolby, dodać do zupy i gotować ż do miękkości. Skrzydełka wyjąć, oddzielić od kości i włożyć do zupy. Zupę zmiksować przy pomocy blendera dodać przyprawy do smaku i szczyptę kurkumy na wzmocnienie koloru.
Śmietanę wymieszać z mąką kukurydzianą i podprawić nią zupę.
Zupę podawać z grzankami
Opublikowany w
Bardzo ciekawy wpis. :)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
nutkaciszy.blogspot.com
truskawkowa-fiesta.blogspot.com