Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

1 września 2014

Omlet z purchawkami



garść młodych purchawek
2 jajka
pół cebuli
świeże zioła, oregano, bazylia, natka pietruszki
sól
pieprz

Purchawki umyć, pokroić na plasterki. Cebulę zeszklić na tłuszczu olej lub masło.
Dodać purchawki i mieszając przyrumienić je jak pieczarki doprawić solą i pieprzem.
Jajka rozmącić w kubeczku. Wylać na podsmażone grzyby z cebulką. Zmniejszyć ogień pod patelnią, przykryć pokrywką i usmażyć tylko z jednej strony aż jajko się zetnie.
Posypać świeżymi ziołami.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...